STREAK – AHAA TEATTERI Ensi-ilta 8.2.2023

(raita, tapahtumasarja, putki, sarja)

KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS

Streakin katkeaminen voi aiheuttaa mielipahaa ja hätää

STREAK = Snapchatin ominaisuus, joka näyttää kahden käyttäjän välillä näkyvällä numerolla, kuinka monta päivää käyttäjä on ”snäppäillyt” putkeen toisen käyttäjän kanssa. Yksikin väliin jäänyt päivä tuhoaa streakin.

Streak kuvastaa nuoren elämää. Esitys ei käsittele pelkästään some-maailmaa, mutta käyttää hyväkseen sen lainalaisuuksia esityksessä. Streak toimiI allegoriana nuoren elämälle.

Mielenterveyden haasteet, masennus ja kyvyttömyys hallita omaa elämää liittyvät yhä enemmän siihen, että tämän päivän vaatimukset nuorille ovat niin armottomia. On päätettävä varhain niin monesta asiasta. Kuitenkin vielä olisi tärkeää antaa aikaa kasvamiselle. Minä käsikirjoittajana ajattelen, että jos nuorella olisi mahdollisuus ymmärtää ja tunnistaa, että se on ihan ookoo olla epävarma ja että tosi monella on ihan samanlaisia tunteita. Voisi tämä auttaa sitä omaakin oloa. Tieto siitä, että et ole yksin on tärkeää!

”Minua auttoi, kun ymmärsin, että olen ihan normaali ja on aivan normaalia miettiä tällaisia asioita”

Mikään tässä aikuisten maailmassa ei koskaan varsinaisesti ole valmista, eikä mikään lopullisesti valmistu. Elämä ei myöskään ole ongelma, joka voisi ratketa, vaan kesken kaiken alkava ja kesken jäävä kysymys. Se on arvoitus.

Nuoren elämässä on paljon vaatijia ja neuvojia. Yhdet sanovat, että pitää mennä yliopistoon, toiset, että pitää laihduttaa. Joku sanoo, että mene armeijaan, toinen, että pitää ilmastolakkoilla, olla kasvissyöjä tai feministi. Pitää olla itsenäinen, hankkia rahaa, pitää olla itsevarma, liikunnallinen, puoliso pitää olla ja omistusasunto. Paitsi että ei pidä. Elämässä ei pidä yhtään mitään paitsi elää. Elämä itsessään on arvokas silloinkin, kun se on täynnä keskeneräisyyttä ja ahdistusta.

Hei odota

mua hieman pelottaa

sä kuljet huolia vailla

ja mä lasken vielä portaita

älä jätä mua jälkeen.

-Aida Wikström

KÄSIKIJOITUS JA OHJAUS Jonna Wikström

KÄSIKIRJOITUKSESSA OSIA  Pajaston nuorilta työpajasta

MUSIIKKI(Säv ja San) Aida Wikström

MUSIIKIN SOVITUS ja ÄÄNISUUNNITTELU Markus Bonsdorff

LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Paula Koivunen

KOREOGRAFIA Soile Ojala

NÄYTTÄMÖLLÄ Oskar Hartman, Teemu Mäkinen, Roosa Lehtinen, Reetta Hyreen

TUOTTAJA Tiina Järvi

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.