STREAK

katkeamaton

AHAA Teatterissa ensi-ilta 8.2. 2023

Tämän päivän vaatimukset nuorille ovat armottomia. On päätettävä varhain monesta asiasta. Nuoren elämässä paineita tulee paljon ulkopuolelta: pitää pärjätä ja suorittaa. Vaatimukset ahdistavat ja vaikuttavat nuoren kykyyn hallita omaa elämäänsä. Pitää mennä yliopistoon, pitää laihduttaa, pitää olla puoliso, pitää olla itsevarma ja varsinkin kaiken kokenut. Paitsi että ei pidä. Elämässä ei pidä yhtään mitään paitsi elää. Elämä itsessään on arvokas silloinkin, kun se on täynnä keskeneräisyyttä ja ahdistusta. 

On ihan OK olla epävarma ja on hyvä nähdä, että tosi monella nuorella on ihan samanlaisia tunteita. Et ole yksin asioiden äärellä. On tärkeää tunnistaa, millaisena näet itsesi ja minkälaisen tulevaisuuden haluat. Elämä on täynnä vaiheita, kun yksi vaihe on ohi, tulee uusi vaihe. Mikään tässä maailmassa ei varsinaisesti ole valmista eikä lopullisesti valmistu. Näytelmä seuraa kolmen nuoren elämää, joiden elämistä näemme hetkiä, välähdyksiä, streakin tavoin.  Ajoittain mielikuvitus tempaa mukaansa ja olemme supersankareiden terapiaistunnossa taitäydellisen perheen olohuoneessa. Mitkä tarinoista on totta ja mitkä mielikuvitusta? Mitä halutaan näyttää ja mitä piilottaa?

STREAK on puhelimessa olevan Snapchat -sovelluksen viestittelyominaisuus kahden käyttäjän välillä. Se näyttää näkyvällä numerolla, kuinka monta päivää käyttäjät ovat viestitelleet toisilleen. Yksikin väliin jäänyt päivä tuhoaa streakin. Näytelmä käyttää hyväkseen sosiaalisen median lainalaisuuksia ja Streak toimii vertauskuvana nuoren elämälle.

Hei odota

mua hieman pelottaa

sä kuljet huolia vailla

ja mä lasken vielä portaita

älä jätä mua jälkeen.

-Aida Wikström

KÄSIKIJOITUS JA OHJAUS Jonna Wikström

KÄSIKIRJOITUKSESSA OSIA  Pajaston nuorilta työpajasta

MUSIIKKI(Säv ja San) Aida Wikström

MUSIIKIN SOVITUS ja ÄÄNISUUNNITTELU Markus Bonsdorff

LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Paula Koivunen

KOREOGRAFIA Soile Ojala

NÄYTTÄMÖLLÄ Oskar Hartman, Teemu Mäkinen, Roosa Lehtinen, Reetta Hyreen

TUOTTAJA Tiina Järvi

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *