SANKARIMUSIKAALI

ESITYS MATKASTA, SUVAITSEVAISUUDESTA JA SIITÄ KIELLETYSTÄ

Olenko tarpeeksi kaunis, sopivan seksikäs oman elämäni päähenkilöksi?

Miten nuo muut minut näkevät?

Kuka minä todella olen?

Mitä todellisuus on?

Maailmassa, jossa kaikkea myydään seksillä ja jossa lapset ja nuoret opetetaan jo pienestä pitäen rankkaamaan tovereitaan taitojensa perusteella tosi-tv:n jakamien sääntöjen mukaan, ei mikään ole totta – ja kaikki on totta. Totuus ympärillämme on alati muuttuvan mainosmaailman totuus. Miten nuori voi rakentaa minäkuvansa ja seksuaali-identiteettinsä eheäksi sekä kasvattaa itsetuntonsa terveisiin mittasuhteisiin, kun joka puolelta tarjotaan tasomittareita ja talent-kisoja, imagologisia itsetuntopeilejä ja seksuaalisia stereotypioita suvaitsevaisuuden nimissä?

Q-teatterin Nuorten teatterin vuoden 2012 esitys Sankarimusikaali paneutui nykynuoren kasvamiseen tutkivalla otteella. Esitys oli paitsi musikaali, myös parodinen mukaelma Hollywood-elokuvista tutusta sankarin matka -dramaturgiasta. Esityksen lähteinä käytettiin monipuolisesti kirjallisuutta ja elokuvia sekä esiintyvien nuorten omia tekstejä ja improvisaatiota. Sankarimusikaalin ääni- ja liikemaailma on nuorten ja teatterialan ammattilaisten yhteistyötä.

Q-teatterin Nuorten teatterin kantavana ajatuksena on nuorten oman äänen esiintuominen. Toimintaa tukivat Q-teatteri, Uudenmaan Taidetoimikunta, Suomalais-ruotsalainen Kulttuurisäätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Helsingin kaupunki.

Työryhmä        

On stage:  Milla Haakanen, Saara Hämäläinen, Paavo Jokinen, Vilma Kivioja, Janne Kovanen, Ruska Lehtosaari, Tuija Liimatainen, Ella Lymi, Milja Makkonen, Madeleine Melart, Minna Nieminen, Anna Parviainen, Michelle Peteri, Paula Pättikangas, Rosa Salomaa, Aura Salonpää, Ville Sarimaa, Asta Sveholm, Leevi Syväoja, Helmi Tikkanen, Tuuli Torkkola,Mirka Tuisku, Elsi Vertanen, Saima Visti ja Mathilda Westerberg

Ohjaus ja dramaturgia Jonna Wikström

Äänisuunnittelu Markus Bonsdorff

Video ja Valosuunnittelu Terjo Aaltonen

Lavastus ja Pukusuunnittelu Paula Koivunen

Ohjaajan assistentti Silja Eriksson

Tuottaja Niina-Annukka Paukkonen