MÄKELÄNRINTEEN LUKIO: SOLU

Käsikirjoitus: Otteita Jim Cartwrightin näytelmästä Katu, jonka sovittanut  Mäkelänrinteen lukiolle Jonna Wikström (2013)

Ohjaus: Jonna Wikström, Puvustus, Lavastus ja Projisoinnit: Paula Koivunen, Rooleissa: Kaisa Ala-Venna, Juho Lähteenmaa, Mika Nuolivirta, Sakari Siilin, Miko Sirolinna, Katarina Suviniitty, Riku Vääriskoski, Esa Österman, ja Emilia Soini, Laura Korte, Musiikki ja äänisuunnittelu: Työryhmä (Merja Salinin ohjauksessa), Valosuunnittelu: Teemu Nurmelin

Osallistuimme esityksellä myös Murros nuortenteatterifestivaaleille Tampereella.

Mäkelänrinteen lukion esitys kertoi samassa solussa asuvista nuorista. Kuinka he ovat yksin, mutta yhdessä. Kuinka koulun jälkeen uusi elämäntilanne ja tulevaisuus vielä pelottaa ja vaihtoehtoja on liikaa. Jokainen reagoi omalla tavallaan uuteen tilanteeseen. Solun nuoret hakevat ja haaveilevat rakkaudesta ja onnellisuudesta. Mistä onnellisuus koostuu? Riittääkö se, että ei tarvitse olla yksin?  Esityksen kantavana ajatuksena on, että vaikka elämässä onkin vastaiskuja, muutoksia ja suurien päätösten tekoa ja tuntuu vaikealta, periksi ei saa antaa. Vain yrittämällä ja luottamalla tulevaisuuteen tapahtuu myös muutoksia. Jokaisella on oma tarinansa ja taustansa kenelläkään ei loppujen lopuksi ole sen helpompaa tai vaikeampaa.