THE OTHER

The Other (Toinen) BALTIC CIRCLE 2012

Miten täällä ollaan? Miten täällä pitäisi olla? Kuka minä voisin olla, voisinko olla joku muu, jonkunlainen muunlainen kun nyt  olen? Taas mä oon tää. Miks mä en voi olla kun toi? Miksiköhän  mä en oo tehny noin, vaan näin? Vaikka yritän tehdä samalla tavalla, lopputulos ei ole yhtään sama. Yritän olla olemassa niin kuin joku toinen. Varastan yksityiskohdan omaan elämään.

Neljä näyttelijää ja dokumentoija tapasivat tuntemattoman. Menivät tämän asuntoon, pukevat hänen vaatteet päälleen, söivät hänen ruokiaan, katsoivat hänen lempiohjelmiaan ja vastasivat hänen tekstiviesteihinsä. He penkoivat tuntemattoman tavaroita ja tekivät johtopäätöksiä.

Toinen oli esitys, jossa katsoja tapasi uudestisyntyneen asukkaan, neljä kertaa saman esityksen aikana, neljän eri näyttelijän tulkitsemana. Esitys, joka tapahtui kodissa, jossa joku elää sitä monimutkaista omaa elämäänsä.

Tekijät Tuire Tuomisto, Georg Reinhardt, Marianne-Ramsay Sonneck, Jonna Wikström, John Dunn & Annu Kemppainen. Toteutus on yhteistyö Berliinissä toimivan Club Real –ryhmän kanssa Tuotanto: Todellisuuden tutkimuskeskus, Club Real, Baltic Circle, TEKIJÄ – Theatre Touring Network project

KRITIIKKI